Vi ønsker alle at yde vores bedste

karriereHvem vil ikke gerne sige, de er den bedste til det de gør? Eller hvertfald en af de bedste. Nogle har det fint med, at kunne klare deres opgaver og ligge stabilt. Andre ønsker at bestige karriere stigen, og vil gerne nå så højt som muligt, om ikke andet så helt til tops.

Store drømme kræver meget arbejde. Det kræver at man får givet sig selv en masse kompetencer, og gerne inde for flere områder der kan overlappe. Det er nemlig overlapningen, der gør at man kan komme til tops, det at man kan finde måden at kombinere sine evner.

Det der gør det så svært at opnå, er at det ikke kommer af sig selv. Mange unge har gode muligheder, da de kan tilrettelægge deres uddannelse, således at de rammer flere områder. De bliver båret lidt nemmere gennem hverdagen, og er rustet godt på med viden.

For os uden uddannelse

Man kan sagtens nå langt, uden at tage en kandidat eller phd. uddannelse. Erhvervserfaring er meget ønsket ude i erhvervslivet, og her kan man ofte nemmere få et job, end hvis kommer frisk fra skole bænken. Der skal naturligvis være plads til alle, men det kan jo også kombineres.

For selvom man har haft mange år i erhvervet, kan lidt ny viden aldrig skade. Det er her efteruddannelser kommer ind i billedet. De er designet til, ikke at hive dig ud af arbejdsmarked, men at styrke dig inden for det felt du arbejder i. Dermed kan du både have erhvervserfaring og kommer tilbage, frisk fra skolebænken.

Det er lidt forskelligt hvordan denne type uddannelse fungere. Nogle tilbyder aftenskole, andre tilbyder intensiv hvor du kører nogle måneder, og nogle helt tredje tager ud på arbejdspladsen. Det er meget normalt, at arbejdsgiveren kan sende sine medarbejdere på uddannelse, og i de tilfælde, er det også normalt at uddannelsen kommer til dem, da der dermed kan omhandle en stor gruppe mennesker.

Det skal dog ikke stoppe dig, hvis din arbejdsgiver ikke tilbyder undervisningen, eller ikke ønsker at betale for den. Men kan du argumentere for, hvorfor det er det hele værd at sende dig afsted, er det helt klart et forsøg værd. Det er jo ikke kun dig der får noget ud af det, men arbejdspladsen har mulighed for, at trække på de erfaringer du gør dig. Du kan muligvis endda, videregive informationerne, således at flere kan drage nytte af grundviden, uden at de alle skal sendes til undervisningen.