Tilbage i varmen

Vægophængt Vaillant ecoTEC Pro

Overskriften lyder næsten som endnu en Facebook-status, der dukker op i ens feed, fra endnu en “heldig” ven, som er taget på solferie, men dette indlæg skal ikke handle om sol, sommer og sandstrand. Det er faktisk mit hus, der på akut vis, er blevet opgraderet med en ny varmeløsning fra Dansk Varme Service.

Panik i januarkulden

Midt i den koldeste tid i slutningen af sidste uge, hvor vi ramte to-cifrede frostgrader i løbet af nætterne, gik det gamle oliefyr i stykker. Jeg fik fat fat i en tekniker, som kom ud og frarådede os at få det lavet, da det ville være en forholdsvis dyr affære og med fyrets alder taget i betragtning, ville det være meget smartere at investere i et nyt fyr.

Hvis vi kun skulle tage hensyn til det økonomiske var der ikke noget at rafle om, men med udsigt til en eller flere uger uden både varme og varmt vand, besluttede vi alligevel at ofre pengene på at få repareret oliefyret. Vi besluttede dog i samråd med teknikeren at han kun gjorde det mest nødvendige for at få det til at køre, for det er så planen at vi skifter det ud, så snart at det ikke er nødvendigt at have varme på, hvilket kommer til at passe meget godt med at olietanken plejer at blive fyldt op i maj.

Nyt naturgasfyr

Vi er ikke i tvivl om at vi skal have erstattet vores gamle naturgasfyr med et naturgasfyr, men vi skal lige have etableret en stikledning til gas, så det kun er en dag eller i værste fald to, at vi skal undvære varmt vand, når der skal udskiftes fyret. Der er nemlig ventetid på at få etableret en stikledning og derfor ville det være usikkert hvor lang tid vi ville være tvunget til at undvære varme.

Efter et besøg i Dansk Varme Services showroom har vi allerede udvalgt et naturgasfyr, Vaillant ecoTEC Pro, som giver nogle nye muligheder i forhold til at tidsindstille de enkelte ugedage i forhold til hvornår der skal være varme – og hvornår der ikke skal.

Samlet set forventer jeg at vi kommer til at kunne spare en hel del penge hvert år, så investeringen i det nye fyr hurtigt er tjent hjem. Det er dog ærgerligt at vi måtte poste flere gamle i det gamle fyr, men sådan er vilkårerne, og når det så alligevel ender med at vi “bare” bruger den resterende olie, så ville det alligevel ikke have været billigere, hvis vi havde kunnet skiftet allerede nu til gas, i stedet for at vente på at stikledningen bliver etableret.