Sådan sikrer du din bolig mod indbrud

sikre-dit-hjem-mod-indbrud

Ifølge statistikker sker der i Danmark i gennemsnit ca. 4 indbrud i timen, så der er derfor også en reel risiko for at lige netop din bolig bliver udsat for et indbrud, selvom det selvfølgelig ikke er noget man regner med vil ske. For at undgå indbrud, er det derfor utroligt vigtigt at du gør dig dine forholdsregler og sikrer din bolig på bedste vis, så du trygt kan forlade din bolig uden unødige bekymringer.

Det er især i ferier og højtider, hvor folk ikke er hjemme, at tyven vælger at slå til, men det sker i høj grad også midt på dagen, i timerne hvor de fleste mennesker er på arbejde. Dermed har tyven huset helt for sig selv, og kan således uforstyrret gå på rov.

Helt så nemt bør det dog ikke være, og med de rette forbehold kan du sikre din bolig, så du forhåbentlig aldrig behøver at bekymre dig om at blive udsat for indbrud i fremtiden.

Gør det svært for tyven at komme ind

Der er mange ting, du kan gøre for at holde tyven fra at komme ind i din bolig. Blandt andet er det altid en god idé, at få det til at se ud som om, at der stadig er nogen hjemme, når du er ude af huset. Samtidig bør du sikre dig at alle døre og vinduer er solide og forsvarligt lukkede og låst. Her er det vigtigt, at døre og vinduer er monteret med en god solid og sikker lås, som gør det svært for tyven at bryde op.

Om sommeren når varmen trænger sig på, bør du især være opmærksom på åbne døre og vinduer, da tyven godt kan føle sig fristet til at bryde ind, selvom der er nogle hjemme i huset. Eksempelvis hvis du går rundt ude i haven, kan det være en oplagt mulighed for tyven, til at liste ind i huset.

Samtidig bør du altid sørge for at alle haveredskaber og værktøj er låst inde i dit skur eller garage, så tyven ikke kan bruge det til at bryde ind i huset med. Bevægelsessensorer der tænder lys uden for huset når det er mørkt, kan ligeledes være med til at skræmme tyven væk. Derudover er det selvfølgelig altid en god idé at have en god alarm på sin bolig, hvis du vil sikre dig yderligere.

Pas på dine værdifulde genstande

Hvis du ved at du har mange værdifulde ejendele i hjemmet, gælder det om, så vidt muligt, at skjule disse for potentielle tyve eller gøre dem mindre synlige, hvis uheldet en dag skulle være ude. Tyve går typisk efter elektronik som fladskærme, computere m.m., samt smykker, kontanter og mærkevaretøj eller dyre tasker.

For at undgå at tiltrække tyvens opmærksomhed, bør du derfor forsøge at skjule disse værdier, så man ikke kan se dem gennem dine vinduer udefra huset. Hvad angår meget værdifulde ting, kunne du evt. anskaffe dig en sikkerheds boks eller et pengeskab, som ikke lige er til at bryde op, og som samtidig er for tungt for tyven at bringe med sig.

Når du er ude, kan du evt. sørge for at have radio eller lys tændt i huset, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme. Lidt uorden i haven, som eksempelvis en haveslange eller en trillebør der ligger fremme, kan samtidig få tyven til at tro at man er hjemme og igang med at ordne haven.

Hvis du eksempelvis er på ferie eller bortrejst i en længere periode, kan det også være en god idé at bede dine naboer om hjælp til at holde øje med din bolig. Husk samtidig at du aldrig skal lade det fremgå tydeligt, at du er bortrejst, ved eksempelvis at skrive det på internettet eller sige det på telefonsvareren. Dette er en direkte invitation til tyven, om at komme og tømme dit hus.

Så hvis du blot tænker over disse råd og tager dig dine forholdsregler, når du er ude af huset, skal du ikke gå rundt og bekymre dig i hverdagen. Hvis du vil læse mere om hvordan du kan sikre din bolig, kan det anbefales at gå ind på www.billigsikring.dk og finde yderligere inspiration.