Hvorfor skulle jeg dog blive vikar?

jobsogning

Du har måske før oplevet, at arbejdspladsen har fået en vikar ind, som skal støtte op om mandskabet i en kortere periode. Den seneste tid er vikaren et fænomen, som jeg stødt på i større og større grad. Derfor har jeg undersøgt, hvorfor der er så mange vikarer på arbejdspladserne. Hvorfor skulle man ønske at blive vikar?Konklusionen overraskede mig lidt.

Der er bud efter dem

Det viser sig, at vikarbranchen er i rivende udvikling. Branchen stod i 2015 for cirka 1% af beskæftigelsen, og har været i udvikling lige siden Danmark kom ud af krisen i 2012. Mange virksomheder er i vækst, hvorfor de skal bruge ansatte, men mange frygter stadig en ny krise. Her kommer vikaren ind i billedet, da de er en billigere omkostning for virksomhederne, kontra en fuldtidsansat.

Med kort eller ingen opsigelsesperiode gør vikarerne, at virksomhederne i højere grad er fleksible overfor eventuelle ændringer på markedet.

 

Hvor finder man vikarerne?

Det er så det næste spørgsmål? For hvordan ved virksomhederne, hvem der vil være vikar, og hvordan finder man som vikar en virksomhed, der vil have en?

I langt de fleste tilfælde, tager virksomhederne kontakt til et vikarbureau, som har en lang række kandidater tilknyttet. Bureauet skal sikre, at vikaren får en kontrakt samt en rimelig løn, så virksomhederne ikke kan tryne vikaren.

Det viser sig, at mange virksomheder udvikler præferencer. Hvis du som vikar gør det godt, kan virksomhederne godt finde på, at spørge direkte efter dig hos bureauet, næste gang de skal bruge en vikar.

 

Det er en win-win

Det er ikke kun virksomhederne som profitere på vikarerne. Vikarerne selv har fået ganske gode arbejdsforhold. De er ønsket mange steder og har gennem de sidste par år fået bedre og bedre vilkår.

Hvad angår løn, bliver vikarerne som oftest tilbudt løn som er tilsvarende den fuldtidsansattes – i nogle tilfælde er lønnen endda højere. Det betyder, at man både som vikar og virksomhed står i en situation, hvor begge parter får arbejdsbetingelser, som er gode – en win-win.

Er det noget for mig…
Måske. Om jeg starter som vikar i morgen er langt fra sikkert, men står jeg i en situation, hvor jeg skal ud og søge job, så vil jeg helt sikkert overveje rekruttering via et vikarbureau.