Danskerne er blandt de bedste til engelsk

engelsk_sprog

Danskerne har gjort store fremskridt i at mestre det engelske sprog, siden sidste år. I år er vi de bedste i verden til at tale engelsk, i blandt de lande der har engelsk som andet sprog. Sidste år lå Danmark nummer fem på liste men i år er danskerne kommet stærkt igen og er nu nummer et på listen over de bedste til at tale engelsk. Denne udvikling åbner mange døre for Danmark og kan have mange positive følger i fremtiden. Vi krydser derfor fingre for at den positive udvikling fortsætter.

Undersøgelsen i sprogfærdigheder

Undersøgelsen der blev fortaget angående landes sprogfærdigheder indenfor sproget engelsk blev lavet på 750.000 borgere i 63 lande. Blandt de fem bedste lå landene Holland, Sverige, Finland og Norge. Sidste år lå Norge på anden pladsen men i år har de ramt en femte plads, grunden til dette fald er ikke til at vide. Ligeledes er det ikke til at vide hvorfor danskerne er blevet bedre til engelsk i løbet af året, men måske har internettet og fjernsynet haft en stor inflydelse. Det er ligeledes blevet langt mere internationalt på både gymnasier og vidergående uddannelse.

En branche der har godt af denne udvikling

Dette er blot observationer og spekulationer, men mon ikke at oversættelsesbureauer såsom lingoBob kan nyde godt af denne udvikling? Dansk er et sprog der tales af en meget lille del af verdensbefolkning og det kan derfor hurtigt blive svært at finde oversættere hvis man er fra USA og ønsker at få oversat en tekst, men nu hvor danskerne bliver bedre til engelsk, kan det være vi har nogle spirrende oversættere i blandt den talentfulde befolkning.

Det vil ligelede være godt for Danmarks eksport hvis vi kan få flere oversættelser over grænsen.

Det er ikke kun oversættelser der gør Danmark godt

Når danskerne bliver bedre til engelsk udruster det dem ligeledes til en karriere i en global virksomhed. Kunne vi ikke engelsk i Danmark ville det i høj grad hæmme os og tvinge os til kun at handle indefor landets grænser. Da Danmark ikke er et stort land kunne det i høj grad skade landets økonomi.

Vi er derfor glade for at se denne positive udvikling og håber på at det vil være i konstant udvikling, således kan vi styrke Danmark indenfra og vores fremtidige udsigter som et lille men kraftfuldt land.

Vi opfordre derfor danskerne til fortsat at nyde amerikanske serier, høre amerikansk/engelsk musik og ligeledes at tale med folk der har gode færdigheder indenfor engelsk. Man kan kun blive bedre ved fortsat brug af sproget.