3 lette veje til en billigere bilforsikring

3 lette veje til en billigere bilforsikring

Synes du også, at regningen fra dit forsikringsselskab er uoverskuelig stor? Som bilejer kan du spare mange penge på din bilforsikring, hvis du undersøger markedet grundigt.

1. Sammenlign bilforsikringer

Markedet for forsikringer er stort, og der er derfor mange forskellige forsikringsselskaber der kæmper om kunderne. Dette sætter dig i en rigtig god situation, da du står med al magten når det handler om hvem der skal varetage dine forsikringer. Derfor kan det virkelig betale sig at undersøge mulighederne grundigt.

Inden du tegner din bilforsikring hos et givent selskab, bør du gøre dig selv den tjeneste at sammenligne de tilbud, som du kan få tilbudt fra de danske forsikringsselskaber. Dette kan du blandt andet gøre ved at sammenligne selskabernes priser og vilkår på nettet, og dermed få et godt overblik over de forskellige muligheder. På Mikonomi.dk kan du ikke bare sammenligne dine muligheder, men kan blive kontaktet af 3 særligt udvalgte forsikringsselskaber, der vil give dig et godt tilbud på din bilforsikring.

Når du sammenligner de forskellige tilbud er det vigtigt, at du ved, hvad det reelt er, du skal sammenligne, så du ikke sammenligner æbler og pærer. Her anbefales det at du kigger på den årlige præmie, altså årlige pris, dækningen, selvrisikoen samt vilkårene for bilforsikringen. Disse kan svinge lige så meget som prisen kan det, så det er vigtigt at læse det der står med småt.

 

2. Husk at forhandle

Når først du har undersøgt dine muligheder på nettet, er det tid til at ringe rundt. Ofte er det her at mange bilejere står af, og vælger den løsning der virker billigt på nettet. Dette kan der være flere grunde til, men oftest skyldes det at processen kan være tidskrævende, men det er til gengæld også her, at der virkelig er penge at spare på bilforsikringen.

Grunden til at du virkelig bør overveje at afsætte lidt tid til en ringerunde er, at du først og fremmest kan få tilbudt nogle helt andre priser end de listepriser du finder på forsikringsselskabernes hjemmesider. Disse er standardpriser som alle kan finde frem til, men er langt fra de bedste priser som forsikringsselskaberne kan tilbyde dig.

Ved at forhandle kan du  sætte forsikringsselskaberne op imod hinanden. Det har aldrig skadet nogen at lave lidt sund konkurrence, og fordi de fleste forsikringsselskaber vil gøre meget for at få dig som kunde, så vil de kunne presse prisen yderligere ned, hvis du tør at forhandle lidt med dem.

3. Drop automatisk fornyelse

Mange bilejere går kun denne process igennem når der erhverves ny bil, men det kan betle sig at holde øje med dine forsikringer. Markedet ændrer sig hele tiden, hvilket betyder at det forsikringsselskab der kunne give dig det bedste tilbud for et år siden ikke nødvendigvis er den bedste og billigste løsning længer.

I stedet for at takke ja til en automatisk fornyelse af din bilforsikring bør du i stedet evaluere dine muligheder på ny, når fristen for årlig betaling af din nuværende forsikring skrider nærmere. Hvis du har gjort dit arbejde grundigt den første gang, så vil det gøre din søgen lettere anden, tredje eller tiende gang også.

Jo flere gange du gennemgår denne søgeprocess, jo mere øvet bliver du. Én ting er, at du lærer nogle gode sammenligningsværktøjer at kende undervejs, men du bliver højst sandsynligt også en bedre forhandler. Forsikringsselskaberne kan helt sikker mærke en forskel på dem der nervøst ringer ind for at høre om deres muligheder og dem der ved hvad de vil have og til hvilken pris de vil have det.